Yoga Open Air 2009 Miesto konania: FTVŠ, Bratislava Dátum: 5.9.2009 10:00 - 15:00
Receptár
Joga fit tyčinky
Ingrediencie:
1 konzervu kondenzovaného mlieka
250 g ovsených vločiek
75 g strúhaného kokosu
100 g sušených brusníc
125 g zmesi semienok (tekvicové, slnečnicové, sezamové)
125 g nesolených nepražených arašidov
Ingrediencie je možné obmeniť podľa chuti a možností, dobré sú aj hotové musli, prípadne pridať zopár gumených medvedíkov alebo medu.
Postup:
1. Rúru predhrejeme na 130 stupňov, vymastíme plech alebo alobalovú misku (alebo použijeme papier na pečenie) s rozmermi cca 23 x 33 x 4 cm.
2. Vo veľkom hrnci zohrejeme kondenzované mlieko.
3. Medzitým zmiešame všetky ostatné suroviny, pridáme k nim zohriate kondenzované mlieko a premiešame.
4. Zmes rozotrieme na plech a špachtľou alebo rukami pritlačíme a povrch zarovnáme.
5. Pečieme asi 1 hodinu, potom vyberieme z rúry a po 15 minútach prekrojíme štyrikrát pozdĺžne a štyrikrát priečne na 16 tyčiniek. Necháme celkom vychladnúť.
Sú to vlastne cereálie s mliekom v tyčinkovej podobe, takže si ich možete dať k rannej káve po pozdrave slnku. Keďže sa ľahko skladujú, naplníte nimi škatuľu a jedzte kedy sa vám zachce.
BIO Vločkové krekry (100% vegan, 20-30 krekrov)
Ingrediencie:
3 hrnčeky obyčajných vločiek v biokvalite
1 a 1/2 hrnčeka vody (príp. podľa potreby)
1/2 hrnčeka slnecnicovych semiacok
1/2 hrnčeka vlašských orechov (posekaných)
1/2 hrnčeka mandlí (posekaných)
Rôzne druhy korenia a byliniek, prípadne trochu oleja
Postup:
Vločky a orechy opláchneme vodou a zmiešané, vložíme do veľkej misky. Zalejeme vodou, necháme odstáť, kým volčky nezmäknú.
Pridáme korenie a fromujeme krekry, približne o veľkosti dlane a pokladáme ich na plech (vyložený papierom na pečenie).
Pečieme cca 20 min na 200° C.
Čokoládové brownies s malinami
Ingrediencie na formu 22 x 22 cm:
200g horkej čokolády
250g masla
350g hnedého cukru
4 vajcia
170g hladkej múky
1 prášok do pečiva
40g kakaa
250g čerstvých malín
Postup:
Vo vodnom kúpeli si roztopíme maslo s čokoládou, necháme ho trochu vychladnúť. Pridáme vajíčka a cukor, poriadne rozmixujeme. Nakoniec pridáme múku, prášok do pečiva a kakao a všetko ešte raz poriadne premiešame. Na plech dáme papier na pečenie, vylejeme cesto.
Nakoniec navrch poukladáme maliny. Pečieme na 180 stupňov 30min.
Šalamúnov koláč
Ingrediencie:
1 héliu, alebo iný rastlinný tuk,
3 lyžice kakaa,
2 poháre kryštálového cukru,
1 pohár kakaa,
1 vanilkový cukor,
4 vajcia,
2 poháre polohrubej múky,
1 prášok do pečiva, tuk na vymastenie plechu, kokos na posypanie.
Postup:
Na miernom ohni rozpustíme rastlinný tuk, vmiešame doň cukor, kakao a vlažnú vodu (nevaríme). Jeden pohár z tejto zmesi odoberieme. Do zvyšku pridáme vajcia, múku, prášok do pečiva a zmes dobre vyšľaháme. Vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Ešte horúci koláč polejeme odloženou kakaovou zmesou a posypeme pomletými kokosom.
Perníkový koláč
Ingrediencie:
40 dkg hladkej múky
30 dkg práškového cukru
2 celé vajcia
4 dcl mlieka
1 dcl oleja
2 lyžice kakaa
3 lyžice lekváru do cesta
1 malá lyžička sódy bikarbóny
1 kypriaci prášok do perníka (alebo obyčajný kypriaci prášok a perníkové korenie)
posekané orechy
čokopoleva
Postup:
Všetky suroviny (okrem čokopolevy) vymiešame na tekuté cesto, vylejeme na plech (na paier na pečenie) a pečieme na 180° cca 20-25 minút. Vychladnuté polejeme polevou.
|